Locatie Wijster

Nadat de wens ontstond om uit te breiden, zijn we in 2009 gestart met de gesprekken om de huidige locatie in Wijster over te nemen. Sinds 2011 hebben we ons slachtafvaltransportbedrijf hier gevestigd. Vanaf hier rijden onze gespecialiseerde vrachtwagens naar pluimveeslachterijen in heel Nederland. We laden zorgvuldig de bijproducten in en transporteren deze naar de verwerkingsfabriek. 

Al onze auto’s voldoen aan de eisen die de NVWA stelt aan het vervoer van dierlijke bijproducten van categorie 2 en 3. Zo zijn onze wagens vloeistofdicht, is al ons materiaal van roestvrijstaal en worden zowel de vrachtwagens als de containers na elke vracht grondig gereinigd en gedesinfecteerd.

De bijproducten worden verwerkt tot vleesmeel, verenmeel en bloedmeel. Dat wordt gebruikt als grondstof in de diervoedingsindustrie. Er wordt niets verbrand: ook de olie die gewonnen wordt kan nog worden gebruikt als grondstof voor bijvoorbeeld producten als lippenstift. Alles wat niet gebruikt kan worden, wordt verwerkt in biodiesel.

Slachtafvaltransport Van Looijengoed

NVWA ERKEND

PLUIMVEE

BETROUWBAAR